Duplacsokis muffin

Hozzávalók:
250 g finomliszt
100 g cukor
1 csomag sütőpor
3 kk cukrozatlan kakaópor (púpozott)
0.3 kk fahéj
1 db tojás
1 kávéskanál vaníliaaroma
2.5 ml rumaroma
1 dl napraforgó olaj
2.5 dl tej
1 marék mazsola (ízlés szerint)
5 dkg étcsokoládé (ízlés szerint)


Elkészítés:
A lisztet, a cukrot, a sütőport, a kakaóport és a fahéjat összekeverjük egy tálban.
Beleütjük a tojást, az olajat, az aromákat és 2 dl tejet. Robotgéppel jól elkeverjük. Figyeljük az állagát, és tejjel hígítjuk még, ha szükséges.  Sűrű, de önthető, kanalazható masszát kapunk. 

Előmelegítjük a sütőt.
Előveszünk egy muffinsütőt, beleteszünk 12 kapszlit, és szépen eligazgatjuk.
Minden kapszli aljába öntünk a masszából kb. 1/3-ig majd  mazsolát és étcsoki darabokat teszünk bele és lefedjük a maradék masszával.
Az előmelegített sütőbe tesszük és 15-20 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk a formában mielőtt kivesszük őket belőle.
Tálaláskor porcukorral és csokireszelékkel díszíthetjük.

Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 20 perc





Megjegyzések