Hozzávalók:
250
g finomliszt
100 g cukor
1 csomag sütőpor
3
kk cukrozatlan kakaópor (púpozott)
0.3 kk fahéj
1
db tojás
1 kávéskanál vaníliaaroma
2.5
ml rumaroma
1 dl napraforgó olaj
2.5 dl tej
1
marék mazsola (ízlés szerint)
5
dkg étcsokoládé (ízlés szerint)
Elkészítés:
A
lisztet, a cukrot, a sütőport, a kakaóport és a fahéjat
összekeverjük egy tálban.
Beleütjük a tojást, az olajat, az
aromákat és 2 dl tejet. Robotgéppel jól elkeverjük. Figyeljük
az állagát, és tejjel hígítjuk még, ha szükséges. Sűrű,
de önthető, kanalazható masszát kapunk.
Előmelegítjük
a sütőt.
Előveszünk egy muffinsütőt, beleteszünk 12
kapszlit, és szépen eligazgatjuk.
Minden kapszli aljába öntünk
a masszából kb. 1/3-ig majd mazsolát és étcsoki
darabokat teszünk bele és lefedjük a maradék masszával.
Az
előmelegített sütőbe tesszük és 15-20 perc alatt készre
sütjük.
A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk a formában
mielőtt kivesszük őket belőle.
Tálaláskor porcukorral és
csokireszelékkel díszíthetjük.
Előkészítési
idő: 15 perc
Sütési idő: 20 perc
Megjegyzések
Megjegyzés küldése