Hozzávalók:
1
bögre zabpehely
1 bögre zabpehelyliszt (vagy
bármilyen liszt)
1 db tojás
2 db alma
2.5
dl joghurt
0.5 bögre xilit (vagy bármilyen
cukor)
125 ml kókuszolaj (vagy bármilyen zsiradék)
1
ek cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál fahéj
1
teáskanál sütőpor
0.5 teáskanál szódabikarbóna
1
csipet só
5 dkg diákcsemege
Elkészítés:
Összekeverjük
egy tálban a szárazanyagokat: a zabpelyhet, lisztet, kakaóport,
fahéjat, sütőport, szódabikarbónát, sót.
Egy
másik tálban a nedves anyagokat keverjük össze (tojás, joghurt,
kókuszolaj), hozzáadjuk a cukrot, jól elkeverjük.
Az almát
meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn a szárazanyaghoz reszeljük
és jól elkeverjük.
Durvára aprítjuk a diákcsemegét,
hozzákeverjük az almás masszához.
Hozzákeverjük az almás
masszához a nedves keveréket is.
Muffin sütőformába
papírkapszlikat teszünk, és megtöltjük a keverékkel őket. (Kb.
12 db lesz ebből az adagból.)
200 fokon 20-25 percig sütjük
(tűpróbával ellenőrizzük).
Előkészítési
idő: 15 perc
Sütési idő: 20 perc
Megjegyzések
Megjegyzés küldése