Csokis-meggyes muffin

Hozzávalók:
40 dkg liszt 
5 dkg kakaópor
10 dkg nádcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
2 db tojás
2 dl tej
10 dkg vaj
5 dkg étcsokoládé
10 dkg meggy


Elkészítés:
A lisztet, kristálycukrot, vaníliás cukrot, sütőport, sót, apró darabokra vágott csokoládét és a kimagozott meggyet összekeverjük egy tálban.
A tejbe belekeverjük az olvasztott vajat és a tojást majd összekeverjük.
A tejes-vajas-tojásos keveréket ráöntjük a száraz hozzávalókra és összekeverjük.
A muffin formákba formapapírt teszünk, és kb. a 3/4-éig megtöltjük a tésztával.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt kisütjük.

Előkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 20 perc




Megjegyzések