Almás-fahéjas muffin 2


 Hozzávalók:

20 dkg liszt
10 dkg cukor
10 dkg margarin
2 tojás
1 cs vaníliás cukor
1 cs sütőpor
1 dl tej
3 nagyobb alma
őrölt fahéj ízlés szerint


Elkészítés:
A meghámozott, leszerelt almákat összeforgatjuk a vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd félretéve állni hagyjuk.
A sütőporral elkeverjük a lisztet.

A cukrot, a tojásokat előzőleg megolvasztott és kihűlt margarint egy tálban kikeverjük.
Hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Az egészet csomómentesre keverjük, ezután alaposan összeforgatjuk a fahéjas almával.
 A masszát muffinformákba vagy papírkapszlikba kanalazva, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.


Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 20 perc




Megjegyzések