Muffinsütés eszközei

Ha már eldöntötted, hogy muffint fogsz sütni, néhány eszköz feltétlenül szükséges hozzá, de ezek beszerzése nem olyan drága, hogy ne engedhetnéd meg magadnak. Ráadásul ezeket...

Olvasd tovább...

A muffinsütés alapjai

A muffin méltán szerezte meg az egész világon a legnépszerűbb jelzőt. Hiszen azok is könnyen boldoulnak vele, akik először próbálják. Nagyszerű édesség, tea, vagy kávé...

Olvasd tovább...

A muffin eredete

A muffin eredetileg angol sütemény, melyet a X században cselédek készítettek maradék süteményekből, kenyérből, morzsákból. A XVIII. században Muffin Man-ek árusították a süteményeket az utcákat...

Olvasd tovább...

Tippek, trükkök

 Néhány tanácsot betartva az eredmény még jobb lesz! Az egyik legfontosabb, hogy szívvel lélekkel készítsük, mindig örömmel a muffinokat. Ez érezhető lesz a végeredményben is....

Olvasd tovább...

A cupcake eredete

A cupcake-et először egy 1700-as évekből származó amerikai szakácskönyv említi – hódító útjára azonban csak a 19. században indult. Az akkori süteményekhez képest villámgyorsan készült...

Olvasd tovább...
01234

Csokis-cseresznyés muffin

Csokis-cseresznyés muffin

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok: normál
Alkalom: vendégváró

 

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 30 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg vaj + a formába
  • 4 tojás
  • 4 tojássárgája
  • 11 dkg cukor
  • 7,5 dkg liszt
  • 10 dkg kimagozott cseresznye

 

A cseresznyeszószhoz:

  • 0,6 dl cseresznyelikőr
  • 1,2 dl víz
  • 7,5 dkg cukor
  • 20 dkg kimagozott cseresznye

 

Elkészítés:

  • A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A szószhoz a likőrt, a vizet és a cukrot nagy lángon felforraljuk, 8-10 percig főzzük, majd amikor besűrűsödött, a tűzről levéve hozzákeverjük a cseresznyét, és félretesszük hűlni.
  • Az apró darabokra tört csokoládét a vajjal együtt gőzfürdő fölött megolvasztjuk. Az egész tojásokat és a tojássárgájákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, és a masszát az olvasztott csokoládéhoz öntjük.
  • A tészta felét egy muffinforma kivajazott mélyedéseibe merjük, néhány szem cseresznyét teszünk rá, majd a maradék tésztát is rákanalazzuk, és sütőben 20-22 percig sütjük. A sütőből kivéve azonnal kiborítjuk a formából, és a cseresznyeszósszal meglocsolva tálaljuk.

 

Ez a muffin recept eredetileg a TV Paprika Magazin 2010/07 számában jelent meg.

Copyright © Csokismuffin.hu 2014